Vietnam (Nejen) Pro Gurmány ***

Destinace: Vietnam

Typ zájezdu: Klasický poznávací

Informace o zájezdu Vietnam (Nejen) Pro Gurmány ***

Popis zájezdu

ZA NEJLEPŠÍ KUCHYNÍ SEVERNÍHO A STŘEDNÍHO VIETNAMU » Malebné uličky staré Hanoje a Hoi Anu » Rušná tržiště plná nejrůznějšího zboží » Svěží polévka pho, rafinovaná císařská kuchyně, čerstvé mořské plody Pokud je pro vás vietnamská kuchyně synonymem pro levná bistra rychlého občerstvení, je nejvyšší čas si opravit názor... Pravá vietnamská kuchyně totiž chutná a voní jinak, než jsme zvyklí od nás! Vyznačuje se čerstvostí, svěží chutí místních bylinek a koření a použitím vynikajících surovin. Vydejte se s námi poznat nejvýznamější památky hlavního města Hanoje, starobylého přístavu Hoi An a imperiálního Hue, ale hlavně zajít do obyčejných restaurací a stánků, kde se stravují místní. Dát si nejen známou svěží polévku pho, ale třeba i přímo na hanojské ulici ochutnat vynikající špízy rovnou z roštu a spláchnout je sklenicí osvěžujícího piva bia hoi. Okusit císařskou kuchyni v Hue a debužírovat na čerstvých mořských plodech v jedné z rybích restaurací v přístavním městě Danang. Podívat se i tam, kde cesta jídla na stůl začíná – na tradiční tržnice mezi stánky nabízející bylinky a koření, čerstou zeleninu a ryby, do vesniček, kde se voňavé bylinky a rostliny pěstují. V CENĚ ZAHRNUTO: letenka Praha–Hanoj–Praha (vč. všech poplatků), 2x přelet (Hanoj–Danang–Hanoj), mikrobusy, projížďka rikšou, 4x hotel *** se snídaní, 5x speciální večeře zaměřená na místní kuchyni či kulturu, vstupy do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu, ČESKÝ ODBORNÝ PRŮVODCE CHINA TOURS. VELIKOST SKUPINY: 6–16. Nástupní místa: Praha Stravování-vstupy: polopenze, vstupy v ceně

Program zájezdu

1. den: Praha – Hanoj: přílet, ubytování a seznámení se starou Hanojí – chrám Ngoc Son s dřevěným mostem Jitřních paprsků, Hoan Kiem – jezero Navráceného meče s Želví věží; projížďka rikšami uličkami staré Hanoje, možnost ochutnávky pokrmů nabízených u pouličních stánků – nem cua be (smažené rolky s krabím masem) či banh cuon (závitky plněné vepřovým masem a houbami); odpoledne představení věhlasného vodního loutkového divadla; k večeři jedno z nejznámějších vietnamských jídel, svěží nudlová polévka pho – vývar kořeněný zázvorem, koriandrem a jarní cibulkou, možnost ochutnat šálek vynikající vietnamské kávy nebo sklenici točeného piva bia hoi v některé z pouličních jídelniček.

3. den: Hanoj – Hoi An : ráno možnost pozorovat ranní cvičení taiči u jezera Hoan Kiem; přelet do Danangu, ubytování v Hoi Anu a výlet do My Sonu , náboženského a intelektuálního centra starobylé čamské říše; odpoledne prohlídka starobylého centra Hoi Anu – malebné uličky, shromažďovací domy obchodníků, 400 let starý japonský krytý most; návštěva dílen místních řemeslníků – výroba tradičních vietnamských luceren z papíru; večeře v duchu vyhlášené místní speciality – cao lau (tlusté rýžové nudle, podávané s fazolovými výhonky a tenkými plátky vepřového masa a trochou polévky ochucené mátou a anýzem), možnost ochutnat další místní specialitu – koláč banh it, připravovaný z těsta ze zelených fazolek a kousků oslazeného kokosu v banánových listech.

4. den: Hoi An – Hue : ranní návštěva rušné hoianské tržnice – stánky plné ovoce a zeleniny, prodejci nudlí a rýže, rybáři vykládající svůj ranní úlovek v přístavišti u ulice Bach Dang; odjezd do Tra Que – vesnice pěstující bylinky a koření, které dávají vietnamským jídlům nezaměnitelnou chuť, seznámení s použití bylin a zeleniny v tradiční vietnamské medicíně; cestou zastávka ve fotogenickém průsmyku Hai Van; příjezd do Hue – sídla posledních vietnamských císařů; areál císařského paláce se Zakázaným městem; večeře ve stylu císařské kuchyně, podávaná na lodi plující po Voňavé řece a doprovázená tradiční lidovou hudbou.

5. den: Hue: návštěva jednoho ze zahradních domů ve vesnici Xuan Hoa (harmonicky uspořádané zahrady¨plné květin, ovocných stromů, jezírek a vkusných budov sloužily odpočinku příslušníků císařského dvora); možnost osvěžit se šálkem vietnamského čaje; odpoledne návštěva hrobek vietnamských císařů Minh Manga a Khai Dinha; večeře zaměřená na místní speciality – banh beo (rýžové koláčky posypané kořením a kousky garnátů, podávané s nasládou omáčkou nuoc nam), případně banh nam či banh lam – variace na původní recept, či další zdejší typické jídlo – vydatný hovězí vývar bun bo hue se silnými nudlemi, kořeněný citrónovou trávou, chilli a krevetovou pastou.

6. den: Hue – Danang: dopoledne návštěva tržnice Dong Ba – možnost nákupu tradičních výrobků; pokračování přes Mramorové hory na poloostrov Son Tra – návštěva pagody Linh Ung s 67 m vysokou sochou bohyně milosrdenství Kuan Jin z bílého mramoru; volno na jedné z místních krásných pláží, tzv. Čínské pláži My Khe; večeře ve stylu mořských plodů a ryb v jedné z oblíbených rybích restaruací; odlet přes Hanoj do ČR, přílet domů 7. den.