Informace o zájezdu Malajsie A Singapur (Nejen) Pro Gurmány ***
Popis zájezdu
STAROBYLÝ PENANG A MODERNÍ SINGAPUR
» Etnické čtvrti Kuala Lumpuru a zářící mrakodrapy Singapuru
» Krása zašlých uliček a koloniální architektura Penangu
» Unikátní směs čínské, malajské a indické kuchyně
» Pouliční stánky s nejlepšími místními pokrmy
To, že Asiaté prostě milují jídlo, je dobře známý fakt. Nikde jinde v Asii ale nejsou prvky tří velkých kulinářských tradic – čínské, indické a malajské, navíc obohacené o koloniální vlivy – tak vzájemně propletené, jako je tomu na Malajském poloostrově. Ten se v minulosti nacházel na křižovatce obchodních cest a na rozhraní vlivů různých civilizací a všechna etnika, národy a kultury zanechaly v místní kuchyni svou stopu. Výsledkem je obrovská rozmanitost místních jídel.
Mohli byste týdny ochutnávat neustále nové pokrmy a společná by jim byla pouze jediná věc – všechny by byly vynikající. Vydejte se tedy s námi na kulinářskou cestu po Malajsii a Singapuru, kde každé jídlo je malým svátkem. Projdeme se čínskou čtvrtí Kuala Lumpuru vonící smaženými nudlemi a pečícím se masem, romanticky zašlými uličkami Penangu s vůní zdejšího vyhlášeného karí a okolo malých stánků s jídlem, krčících se ve stínu zářících mrakodrapů Singapuru. Vyzkoušíme věhlasné široké ploché nudle char kway teow v čínské čtvrti Kuala Lumpuru, voňavé karí s rýží nasi kandar v Penangu, pochutnáme si na mořských plodech v Singapuru a naši gurmánskou pouť zakončíme v Melace proslavené kuchyní zvanou baba-nyonya. Ochutnejte s námi Malajsii a Singapur – směs nejrůznějších vlivů, které spolu vytvářejí možná překvapivý, ale o to harmoničtější celek!
V ceně zahrnuto:
letenka Praha–Kuala Lumpur–Praha (vč. všech poplatků), 1x přelet Penang–Singapur,
mikrobusy,
4x hotel *** se snídaní,
5x večeře zaměřená na místní speciality, většinou v malých restauracích či pouličních stáncích,
vstupné do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu,
ČESKÝ ODBORNÝ PRŮVODCE CHINA TOURS.
VELIKOST SKUPINY: 6–16.
Nástupní místa: Praha
Stravování-vstupy: polopenze, vstupy v ceně
Program zájezdu
1. den: Praha – Kuala Lumpur: do hlavního města Malajsie; večer u majestátních Petronas Twin Towers, svého času nejvyššího mrakodrapu světa a dodnes nejvyšších "dvojčat" (452 m), krátká procházka po náměstí Merdeka s koloniálními budovami, večeře u pouličních stánků v čínské čtvrti – autentická čínská kuchyně, vyhlášené široké rýžové nudle char kway teow, a další místní speciality.
3. den: Kuala Lumpur – George Town : půldenní přejezd na ostrov Penang – cestou zastávka u hinduistického chrámu v jeskyni Batu a procházka po lávkách zavěšených v korunách stromů v lesním výzkumném institutu; Penang – zachovalé koloniální centrum, chrámy mnoha náboženství; večeře u některého z tzv. hawker stalls – pouličních stánků, nabízejících bohatou kombinaci pokrmů čínské, indické a malajské kuchyně, možnost okusit na jednom místě opravdu rozdílné chuti – např. ostrou, lehce nakyslou polévku laksa či míchanou rýži nasi campur.
4. den: Penang: celodenní okruh po ostrově – rezidence bohatého čínského obchodníka, shromažďovací dům klanu Khoo, buddhistický chrám Kek Lok Si; večeře zaměřená na místní specialitu nasi kandar – rýže s možností výběru mnoha příloh (ryby, kuře, vejce), ale především s lahodnými kari omáčkami, nabíranými přímo z hrnců, dále teh tarik – silně oslazený černý čaj s mlékem a bohatou pěnou (sama příprava nápoje je zajímavou podívanou).
5. den: Penang – Singapur: ranní přelet do Singapuru s bohatou koloniální minulostí, dnes moderní velkoměsto vyhlášené svou čistotou – návštěva botanických zahrad, rozmanitých etnických čtvrtí a koloniálních památek, supermoderní budovy na březích zátoky Marina; večeře v restauraci specializované na ryby a mořské plody – vyhlášený singapurský krab na chilli, případně jiné speciality připravené z darů moře.
6. den: Singapur – Melaka : snídaně v jednom z bister nabízejících tzv. peranakanskou kuchyni; přejezd zpět do Malajsie a pokračování do Melaky, nejstaršího malajského přístavu – procházka starými uličkami s koloniální architekturou (směs portugalských, holandských a anglických vlivů), projížďka lodí po řece; večeře ve stylu baba – nyonya (unikátní mix čínské a malajské kuchyně – voňavé omáčky, často kořeněné zázvorem a ochucené kokosovým mlékem); po večeři přejezd na letiště v Kuala Lumpuru.
7. den: V brzkých ranních hodinách odlet do ČR.