Informace o zájezdu Japonsko (Nejen) Pro Gurmány ***
Popis zájezdu
HISTORICKÉ KJÓTO A SOUČASNÁ ÓSAKA
» Kjótské chrámy, středověké hrady a zenové zahrady
» Moderní ósacká architektura a superrychlý šinkansen
» Suši, sašimi, tempura, kušiage, okonomiaki, udon a hovězí maso z Kóbe
Zavedeme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Jejím srdcem jsou dvě slavná města – Kjóto a Ósaka, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána. Na konci každého dne vás totiž čeká exotický a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty.
Zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní, a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, rámen, udon a soba, unagi, okonomijaki, kušiage – slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního Kóbe beef – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě.
V CENĚ ZAHRNUTO:
letenka Praha–Ósaka–Praha (vč. všech poplatků),
5x hotel *** se snídaní,
5x speciální tematická večeře s výkladem,
příměstské vlaky a šinkanseny,
metro a taxi ve městech,
vstupy do památek a přírodních lokalit,
ČESKÝ JAPONSKY HOVOŘÍCÍ PRŮVODCE CHINA TOURS.
VELIKOST SKUPINY: 8–16.
Nástupní místa: Praha-Ruzyně.
Stravování-vstupy:polopenze, vstupy v ceně
Program zájezdu
1. den: Praha – Kjóto: přílet do Ósaky a přejezd do Kjóta – hrad slavného rodu šógunů Tokugawa, Nidžó a Stříbrný pavilon (Ginkakudži), svatyně Jasaka a okouzlující tradiční kjótská zábavní čtvrť Gion; při první večeři ochutnáme křupavou tempuru z nejčerstvějších ryb a krevet, místních hub a zeleniny smaženou do zlatova ve speciálním těstíčku a podávanou s polévkou miso a speciální omáčkou.
3. den: Kjóto: nejkrásnější památky císařského města a kulturní perly Japonska – chrám Kjómizudera, zenový chrám Nanzendži a jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – slavný Zlatý pavilon (Kinkakudži); večeře ve znamení nejslavnějšího japonského jídla suši, tak jak má být připraveno a jak má opravdu vypadat – tuňák, který se rozplyne na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb, včetně vyhlášené delikatesy pro náročné – mořského ježka.
4. den: Kjóto – Nara : výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu – zlatý Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Daitokudži, překrásná zenová zahrada Isuien; chrám Fénixe v Udži (místo proslavené též pěstováním speciálního čaje); noční Kjóto – zábavní čtvť Pontóčó a večeře v typické místní restauraci izakaya s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli jakitori, skvělá smažená ryba hoke, sašimi a mnohé další.
5. den: Kjóto – Ósaka: ráno císařský palác; cesta superexpresem šinkansen do Himedži – návštěva areálu největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu (nyní přístupné jen zahrady) a okouzlujících zahrad Kokoen; přejezd do Ósaky – večeře v restauraci Tori no Mai nabízející nyní v Japonsku velmi oblíbenou fůzi tradiční a moderní kuchyně v příjemném a elegantním prostředí – skvělé japonské jarní závitky, tofu, na které už nikdy nezapomenete, krevetové saláty a další vynikající jídla.
6. den: Ósaka: prohlídka fascinujícího velkoměsta – div moderní architektury Umeda Sky Bulding se střešní observatoří pod otevřeným nebem, ósacký hrad, chrám Šitennódži; čtvrť jídla a zábavy Namba s ochutnávkou vyhlášené ósacké speciality takojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), tradiční okonomijaki či výborné nudle rámen; výstřední Amerika mura, arkády Dótombori a film Blade Runner připomínající pohledy z mostů Ebisu-baši; vrchol programu – návštěva Chajamači, nejlepší teppanjaki restaurace v Japonsku, kde si budete moci vychutnat vrcholný kulinářský zážitek, slavné kóbské hovězí.
7. den: Ósaka – Praha: odlet ze slavného letiště Kansai postaveného na umělém ostrově, přílet večer (v jarním termínu přílet 8. den kolem poledne).