Informace o zájezdu Indie (Nejen) Pro Gurmány ***
Popis zájezdu
ZLATÝ TROJÚHELNÍK S PŘÍCHUTÍ KARÍ
» Dillí – thálí šestero chutí a vůní
» Ágra – Tádž Mahal a šťavnatá kuřátka z tandúru
» Džajpur – "růžové město" a kořeněné omáčky s rýží na 100 způsobů
Vydejte se s námi objevovat různé chutě indické kuchyně. Náš komfortní malý klasický okruh po nejznámějších památkách severni Indie jsme obohatili o příjemné kulinářské zážitky. Zavedeme vás do kvalitních restaurací, kde poznáte pravou chut indických jídel. Třešničkou na indickém dortu budou dvě večeře v místních rodinách, kde budete moci nakouknout pod pokličku paní domu.
V CENĚ ZAHRNUTO:
letenka Praha–Dillí–Praha (vč. všech poplatků),
pronajatý mikrobus, případné taxíky a rikši,
6x hotel ***,
6x polopenze,
vstupné do památkových objektů dle programu,
ČESKÝ ODBORNÝ PRŮVODCE CHINA TOURS.
VELIKOST SKUPINY: 6–16.
POZNÁMKA:
Zájezd lze realizovat i pro skupinu menší než 6 osob, ale pouze v doprovodu místního anglicky mluvícího průvodce. Lze prodloužit pobytem v Bhútánu nebo 3denním programem v Káthmándú a okolí. Vice informací v kanceláři.
Nástupní místa: Praha
Stravování-vstupy: polopenze, vstupy v ceně
Program zájezdu
1. den: Praha – Dillí: přílet v noci, ubytování; voňavý Kharí Baolí – největší trh s kořením v Asii v sousedství Červené pevnosti , nejvýznamnější islámské centrum Páteční mešita, vzpomínka na Mahátmu Gándhiho – Rádžghát; Nové Dillí – impozantní Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár a záhadný železný nerezavějící sloup; večer indická klasika thálí – selekce několika různých zeleninových a masových omáček s rýží, křupavým pápadem a vláčnou čapátí v doprovodu pikantního áčaru.
3. den: Dillí – Džajpur: dopoledne hinduistický Lakšmí Mandir a sikhská gurudvára Bangla Sáhab; přesun do "růžového města" Rádžasthánu – Džajpuru; v podvečer individuální volno k návštěvě bazarů starého města, kde můžete okusit samósy plněné pikantní zeleninovou směsí nebo "bramboráčky" alú tikki; večeře v restauraci, kde si pochutnáme na čerstvém jehněčím.
4. den: Džajpur – Ámbér: středověká astronomická observatoř Džantar Mantar, symbol města Havá Mahal – tzv. "palác větrů", Městský palác – sidlo žijícího mahárádži, projížďka na slonech k opevněnému jantarovému paláci Ámbér; typická rádžasthánská vegetariánská večeře u místní rodiny.
5. den: Džajpur – Fatéhpur Síkrí – Ágra: přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanéru a nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího do Ágry; večeře ve znamení mughalské kuchyně – tandúrí murghí a sýr panír opékané v tradiční hliněné peci tandúr; kuřátka i sýr jsou marinované v jogurtové omáčce se speciální směsí koření a kurkumy, jež dává pokrmům barvu zapadajícího slunce.
6. den: Ágra: nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá hrobka Itimáud-ud-daula (tzv. Baby Taj); večeře u místní rodiny – typické domácí jídlo, jak má být.
7. den: Ágra – Dillí: přejezd do Dillí se zastávkou v skvostném mauzoleu císaře Akbara v Sikandaře; rozlučková večeře v jihoindickém duchu (např. vindalú nebo dosa masala s kokosovým dipem); odjezd na letiště a noční odlet; přílet do ČR 8. den.