Informace o zájezdu Čína (Nejen) Pro Gurmány Ii ***
Popis zájezdu
PÁLIVÝ SICHUAN A RAFINOVANÝ KANTON
» Opravdu Velký Buddha a opevněné věže "diaolou"
» Ohnivý kotlík a knedlíčky "dim-sum"
» Panda velká, Květinová pagoda a 2. nejvyšší TV věž na světě
Ochutnali jste už pekingskou kachnu či šanghajské speciality? Ať už ano či ne, nabízíme vám vyzkoušet na vlastní jazyk další dvě ze čtyř nejznámějších a nejcharakterističtějších čínských kuchyní. A nemusíte se bát. Ne každý ohnivý kotlík musí být pekelně ostrý a pes je opravdu vybraná specialita, kterou vám běžně místo kuřete nenaservírují. Raději si zapamatujte jména jako siumai, hargow či haam sui gaau – s těmi se totiž setkáte v Kantonu daleko častěji. Návštívíme zde i tržiště s kořením, zeleninou a jinými surovinami, ochutnáme rozličné pouliční dobrůtky. Posedíme také v čajovně pod otevřeným nebem nad šálkem lahodného zeleného čaje, abychom v klidu vstřebali vynikající jídlo i neopakovatelné zážitky z prohlídek zajímavých pamětihodností.
V CENĚ ZAHRNUTO:
letenka Praha–Chengdu / Kanton–Praha (vč. všech poplatků),
1x přelet (Chengdu–Kanton),
pronajatý mikrobus, metro,
4x hotel *** se snídaní,
5x stylová večeře nebo oběd,
vstupy do památkových objektů dle itineráře,
ČESKÝ ČÍNSKY HOVOŘÍCÍ PRŮVODCE CHINA TOURS.
VELIKOST SKUPINY: 6–16.
Nástupní místa: Praha.
Stravování-vstupy: polopenze, vstupy v ceně
Program zájezdu
1. den: Praha – Chengdu (Čcheng-tu): přílet do hlavního města „nejpálivější” provincie Sichuan (S'-čchuan) – prohlídka rozsáhlého buddhistického kláštera Wenshu (Wen-šu) s typickou jihočínskou venkovní čajovnou, procházka starým městem; večeře ve znamení chilli a sichuanského pepře – kuřecí kostky kungpao nebo tofu poďobané staré dámy, maso vonící jako ryba či restované fazolky čtyř ročních období a jiné lahůdky.
3. den: Chengdu – Leshan (Le-šan): návštěva chovné stanice unikátní pandy velké; výlet do Leshanu – návštěva areálu Velkého Buddhy v malebné krajině JZ Číny (největší zpodobnění sedícího Buddhy na světě – 71 m), prohlídka přilehlých klášterů; večer místní specialita „ohnivý kotlík“ – vkládání a vaření různých druhů masa, ryb, zeleniny, hub a tofu do kotlíku s polévkovým základem (lze i nepálivý).
4. den: Chengdu – Kanton: dopoledne výlet do 300 let staré vesničky Huanglongxi (Chuang-lung-si) – místní specialita huanglongxi douchi (huang-lung-si tou-čchi) neboli dušené sojové boby v bambusovém listě; odpoledne přelet do Guangzhou (Kuang-čou), hlavního města jihočínské provincie Guangdong (Kuang-tung), známého ve světě jako Kanton – pěší zóna Shangxiajiu (Šang-sia-ťiou); večeře ve stylu typické jihočínské kantonské kuchyně – ryby, plody moře, hodně zeleniny, ale i ovoce vařené a dušené v lehkých jemných omáčkách se zázvorem, česnekem a cibulkou – kuře na soli či s citronovou omáčkou.
5. den: Kanton: celodenní výlet do oblasti Kaiping (Kchaj-pching) za diaolou (tiao-lou) – opevněné mnohapatrové věže budované proti banditům (asi 1800 v celé oblasti), návštěva nejzajímavějších vesniček; večeře ve stylu "dim-sum" – slané i sladké plněné taštičky, knedlíčky a bochánky, masa a dortíčky – v proslulé restauraci Taotaoju (Tchao-tchao-ťü) z r. 1880.
6. den: Kanton: živý buddhistický klášter Hualin (Chua-lin) se síní 500 arhatů; trh Qingping (Čching-pching) s produkty čínské medicíny; 600 m vysoká velmi ženská a elegantní TV věž – 2. nejvyšší na světě (vyhlídka ve 459 m); fakultativně možnost projížďky po nejvýše položené dráze na světě (488 m nad zemí); klášter Šesti banyánů s 57 m vysokou Květinovou pagodou; lehčí večeře v některé lidovější restauraci a pozdě večer odlet, přílet domů 7. den.